FORD OTOMOTİV SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
İNTERNET SİTESİ ÇEREZ AYDINLATMA METNİ
(“Aydınlatma Metni”)

Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi (“Ford Otosan” veya “Şirket”) kişisel verilerinizin hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, güvenli ve şeffaf bir biçimde işlenmesine büyük önem vermekte olup işbu Aydınlatma Metni kişisel verilerinizin ne şekilde ve hangi amaçlarla işlendiğini ve bu konudaki tercihlerinizi nasıl yönetebileceğinizi açıklamak amacıyla hazırlanmıştır.
 
Aşağıda, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca veri sorumlusu olan Şirketimiz, Ford Otosan’ın ford.com.tr linkinden erişim sağlanabilecek internet sitesinde çerez kullanılmakta olup bu kapsamda kişisel verilerinizin hangi amaçlarla işlendiği ve aktarıldığına ve kişisel verilerinize ilişkin haklarınıza dair detaylı açıklamaları bulabilirsiniz.
 
Bu Aydınlatma Metni’nde Şirketimiz kontrolü dışındaki uygulamalar, üçüncü taraf internet siteleri ve platformların topladığı bilgileri, üçüncü taraf sitelerin, internet sitemizdeki bağlantılar üzerinden topladığı bilgileri veya sponsor olduğumuz veya katıldığımız üçüncü taraf siteleri üzerindeki başlıklar, kampanyalar ve diğer reklam veya tanıtımları kapsamamaktadır. Üçüncü tarafların kendi internet siteleri yoluyla topladığı, sakladığı ve kullandığı kişisel verilere yönelik yapılan işlemlerden Şirketimiz sorumlu değildir.

Çerez Nedir?

Günümüzde neredeyse her internet sitesinde çerez kullanılmaktadır. Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için, çoğu internet sitesi gibi biz de çerez kullanıyoruz. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından oluşturulan ve internet sitesi tercihleriniz veya profil bilgileriniz gibi göz atma bilgilerini saklayan ve cihazınıza yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, bir internet sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz internet sitesine iletir. Bu sayede internet sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder. Çerezler aracılığıyla web trafiği analiz edilmekte ve web uygulamalarınız tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirilebilmektedir.
Şirketimiz tarafından kullanılan çerezler bilgisayarınıza zarar vermez ve virüs içermez.
 

a) Şirketimiz hangi kişisel verilerinizi, hangi amaçlarla işlemektedir?

Kanun’un 5’inci ve 6’ncı maddelerine dayalı olarak elde edilen kişisel verileriniz Ford Otosan’ın internet sitesinde kullanılan çerezler doğrultusunda aşağıda belirtilen işleme amaçlarıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işlenmektedir.

Kullanılan Çerezler ve Kişisel Veri İşleme Amaçları

İnternet sitemizde bizim kullandığımız birinci taraf çerezler ve üçüncü taraf çerezleri bulunmaktadır. Üçüncü taraf çerezler Şirketimiz tarafından değil, diğer şirketler tarafından yönetilmektedir. Kullanım ömrüne göre ise oturum çerezleri ve kalıcı çerezler bulunmaktadır. Oturum çerezleri internet sitesini terk etmenizle silinir. Kalıcı çerezler ise internet sitesini terk ettikten sonra da sizlerin cihazlarında kalmaya devam eder. Kullanım amaçlarına göre ise çerezler (i) zorunlu çerezler, (ii) işlevsellik çerezleri, (iii) analitik çerezler ve (iv) ticari çerezler olarak incelenebilmektedir. Aşağıda bu çerezlerle işlenen kişisel verilerinize ve işleme amaçlarına yer verilmektedir.

Zorunlu Çerezler

En önemli çerezler zorunlu çerezlerdir. Zorunlu çerezler Ford Otosan’ın internet sitesinde gezinti yapmanıza ve talep formlarını doldurmanıza imkan tanır. Bu çerezler internet sitesi ve platformlarımızın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, internet sitemizin, platformların ve ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler ile IP adresi, kullanıcı adı ile ad ve soyad bilgilerinizi içeren kişisel verileriniz işlenmektedir.

İşlevsellik Çerezleri

İşlevsellik çerezleri Ford Otosan’ın internet sitesinde size bir kullanıcı olarak işlevsellik sağlamak, seçimlerinizi hatırlayarak hizmetleri sizin için kişiselleştirmek, size daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunmak amacıyla kullanılan çerezlerdir. Mevcut durumda Ford Otosan’ın internet sitesinde bu çerezler ile herhangi bir kişisel veri işlenmemektedir.

Analitik Çerezler

Analitik çerezler Ford Otosan’ın internet sitesinde nelerin çalışıp nelerin çalışmadığını görmek, internet sitemizi optimize edip geliştirmek, yeni özellikler sunmak, internet sitesinin sizin için ilgi çekici ve amaçlarına uygun olmaya devam ettiğinden emin olmak, internet sitesindeki performans ayarlarını yapmak ve sitedeki olası problemleri tespit etmek için kullanılan çerezlerdir. Bu çerezleri ile tarayıcı bilgileri, IP adresi, il bilgisi, tarih-saat bilgisi ve erişilen link bilgilerinizi çeren kişisel verileriniz işlenmektedir.

Ticari Çerezler

Ticari çerezler Ford Otosan’ın internet sitesinde ürün ve hizmetlerimizin tanıtım ve reklamlarını yapmak, size özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak, reklam ve tanıtım faaliyetlerinizi analiz etmek ve geliştirmek, sizlerin ürün alma eğilimlerini hesaplanmak, ürün ve hizmetlere bağlılığının artırılmasına yönelik aktiviteleri planlamak ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek amacıyla kullanılan çerezlerdir. Bu amaçla üçüncü parti çerezler kullanılmaktadır. Bu çerezler ile çevrimiçi tanımlayıcı bilgileri (kullanıcı adı, e-posta adresi, telefon numarası), çerez kimliği bilgileri (çerez ID bilgisi), cihaz tanımlayıcı bilgileri (cihaz ve uygulama (app) bilgisi), coğrafi konum, demografik bilgiler, IP adresi, tarayıcı bilgileri e-posta, cinsiyet, ad, soyad, telefon numarası, ziyaret tarihi ve saati, kullanım verileri, tıklama yolu, cihaz bilgisi, ziyaret edilen sayfalar, yönlendiren URL ve site hareketleri bilgilerinizi içeren kişisel verileriniz işlenmektedir.

Çerezler ayrıca kullanım süresine göre de sınıflandırılabilmektedir. Ford Otosan’ın internet sitesinde kullanım sürelerine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona ermektedir. Kalıcı çerez ise cihazınızda süresiz olarak kalmaktadır.  

Ford Otosan’ın internet sitesinde kullanılan çerez tipi ve kategorisi, çerez süresi ve ilgili çerez bazında açıklamalara daha detaylı olarak aşağıda yer verilmektedir:

Birinci taraf çerezler

Çerez Tipi Platform Açıklama Çerez Kategorisi Çerez süresi
FOSecurityCustomer Ford Otosan Müşterinin uygulama içerisinde oturum açtığını (login)  ve tekrar oturum açmasına gerek olup olmadığı bilgisini tutar. Zorunlu Oturum boyunca


Üçüncü Taraf Çerezleri

Yukarıdaki açıklamalar kapsamında Ford Otosan’ın internet sitesinde kullanılan üçüncü taraf çerezlerin tipi ve kategorisi, çerez süresi ve ilgili çerez bazında aşağıda yer verilmektedir:

 
Platform Açıklama Çerez Kategorisi Çerez süresi
.engageya.com Bir kullanıcının daha önce ziyaret ettiği ve onlara yeniden önerilmeyecek iç gönderileri ve içerik kimliklerini ekler. Ticari 6 ay
Facebook (Meta) Facebook tarafından kullanıcıların tarayıcısını tanımlamak için kullanılır. Ticari 3 yıl
Facebook (Meta) Tarayıcı ayrıntılarını saklamak için kullanılır. Ticari 2 yıl
Google Analytics Google Analytics'ten gelen bu çerez, daha önce Google hesabınızı kullanarak oturum açtığınız diğer cihazlardaki etkinliklerinizi birbirine bağlar. Buna göre, cihazlarınızda gördüğünüz reklamlar koordine edilir ve dönüşüm etkinlikleri ölçülür. Ticari 1 yıl
AppDynamics Uygulama performans ölçümünü yapar.  Analitik Oturum boyunca
AppDynamics Uygulama performans ölçümünü yapar.  Analitik süresiz
Criteo Daha alakalı reklamlar görüntülemek için ziyaretçi davranışını toplar Ticari 1 yıl
Criteo Kullanıcı kimliğini içerir. Ticari 1 yıl
Facebook (Meta) Kullanıcıların site içerisindeki hareketlerine istinaden anonim segmentlerin Facebook ve Instagram reklamlarında hedef grup olarak kullanabilmesine olanak tanır. Ticari 3 Ay
Facebook (Meta) Davranış profiline ve coğrafi konuma dayalı hedefli reklamcılık için kullanılır. Ticari 2 Yıl
Facebook (Meta) Kullanıcını Facebook (Meta)'da oturum açıp açmadığını takip eder. Ticari 3 Ay
Google Yeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için internet sitesi ziyaretçisi ilgi alanlarının bir profilini oluşturur. Ticari 2 Yıl
Google Bu çerezler, gömülü youtube videoları aracılığıyla ayarlanır. Örneğin videonun kaç kez görüntülendiği ve oynatma için hangi ayarların kullanıldığı gibi anonim istatistiksel verileri kaydederler.
Google hesabınıza giriş yapmadığınız sürece veriler toplanmaz, bu durumda seçimleriniz (örneğin bir videoda "beğen" butonunu tıklarsanız)
hesabınıza bağlanır.
Ticari 1 Ay
Google Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Ticari 2 yıl
Google Hedeflenen reklamcılıkta kullanılmak üzere Google Ağı reklam tercihlerini depolamak için kullanılır. Ticari 1 yıl
Google Bu çerezler, aramayı haritada görüntülemek için Google Haritalar (Google Haritalar) tarafından yüklenir. Ticari 2 ay
Google Analytics "OTZ", Google Analytics tarafından kullanılan ve internet sitesi ziyaretçilerinin toplu bir analizini sağlayan bir çerezdir. Ticari 1 ay
Google SameSite, tarayıcının bu çerezi siteler arası isteklerle birlikte göndermesini engeller. Ana amaç, kaynaklar arası bilgi sızıntısı riskini azaltmaktır. Ayrıca, siteler arası istek sahteciliği saldırılarına karşı bir miktar koruma sağlar. Ticari 6 ay
Google Ziyaretçiler için benzersiz bir kimlik tutar. Bu bilgiler, ziyaretçileri segmentlere ayırmak ve internet sitesi reklamlarını daha verimli hale getirmek için kullanılır. Ticari 1 yıl
Google Analytics Kullanıcıların site içerisindeki hareketlerini anonim bir şekilde analiz ederek, sitenin genel performansını incelemeye olanak tanır. Ticari 2 yıl
Google Double Click Google tarafından Google haritalarının kullanıcı tercihlerini ve bilgilerini saklamak için kullanılır. Ticari 11 Gün
Google Double Click Kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı ve web sitesini ziyaret etmeden önce kullanıcının görmüş olduğu reklamlar hakkında bilgi verir. Ticari 2 yıl
Google Double Click DoubleClick tarafından web sitesi reklamının düzgün bir şekilde gösterilip gösterilmediğini belirlemek için kullanılır.  Bu, pazarlama çabalarını daha verimli hale getirmek için yapılır. Ticari 1 Yıl
Google Tag Manager Kod eklenmesi için gereklidir. Google Analytics, Facebook (Meta) Pixel vb. kodlar Google Tag Manager üzerinden eklenmektedir. Ticari 2 yıl
Insider Alışveriş sepetinin içeriğiyle ilgili verileri içerir. Bu veriler, ilgili ürünleri tanıtmak veya yeniden hedefleme amacıyla pazarlama amacıyla kullanılır. Ticari Kalıcı
Insider Kullanıcının sepetinde bulunan ürünlerin para birimi. Kullanıcı, ürün veya alışveriş sepeti sayfalarını ziyaret ettiğinde güncellenir. Ticari 1 Gün
Insider Ziyaretçinin belli özel segmentlere dahil olmadığını belirlemek için kullanılır Ticari 1 Yıl
Insider Tüm ürünler için internet sitesinde dinamik içerik değişimi sağlanmaktadır Bunun için yerel depolama üzerinden varsayılan sınıflandırma (default attribute) kullanılır. Ticari Kalıcı
Insider Kullanıcının internet sitesi üzerinden anlık bildirim (web push izni) statüsü tutulmaktadır. Ticari 24 saat
Insider Kullanıcılara 30 dakikada bir yeni bir kimlik yaratılması aracılığıyla kullanıcı hesabının doğrulanması sağlar. Ticari 30 dakika
Insider Ziyaretçinin tarayıcısına ait teknik-versiyon bilgisini tutmak için kullanılır Ticari 1 yıl
Insider Mevcut etki alanı için kullanıcının çerez izin durumunu depolar. Ticari 1 Yıl
Insider Ziyaretçinin internet sitesindeki farklı alt sayfaları en son ne zaman ziyaret ettiğini belirler ve oturumun ne zaman başladığına dair bir zaman damgası belirler. Ticari Kalıcı
Insider İnternet sitesinde bir kullanıcıyı tekilleştirmeye yarar.  Ticari 1 Yıl
Insider Kullanıcının e-posta izin (opt-in) durumunu tutar. Ticari 1 Yıl
Insider Ziyaretçilerle ilgili verileri toplar. Bu bilgiler, ziyaretçileri segmentlere ayırmak ve web sitesi reklamını daha verimli hale getirmek için kullanılır. Ticari Kalıcı
Insider Kullanıcının tarayıcının çıkardığı izin ekranlarını (native opt-in ekranı) görüp görmediği bilgisini tutar. Ticari 1 Yıl
Insider Kullanıcının hangi segmentasyonda bulunduğunun bilgisini tutar. Ticari 1 Gün
Insider Kullanıcının sepetine eklediği ürünlerin kategori bilgisi tutar.  Ticari 1 Gün
Insider İzin (opt-in) loglarının toplanmasında kullanılır. Ticari 1 yıl
Insider Insider tarafından her kullanıcıya verilen özgün kimlik bilgisini tutar Ticari 1 Yıl
Insider Kullanıcının sepetindeki toplam tutarı tutar. Ticari 1 Gün
Taboola Kullanıcı ile internet sitesindeki reklam afişleri arasındaki dönüşüm oranını izler - Bu, web sitesindeki reklamların alaka düzeyini optimize etmeye yarar. Ticari Kalıcı
Taboola Taboola'nın bu kullanıcıya belirli reklamlar ve içerikler önermesine izin veren benzersiz bir Kullanıcı Kimliği atar. Ticari 1 yıl
Taboola Ziyaretçiler için benzersiz bir kimlik tutar ve ziyaretçilerle ilgili verileri toplar. Bu bilgiler, ziyaretçileri segmentlere ayırmak ve web sitesi reklamlarını daha verimli hale getirmek için kullanılır. Ticari 1 Yıl
Google Bu çerezler, gömülü youtube videoları aracılığıyla ayarlanır. Örneğin videonun kaç kez görüntülendiği ve oynatma için hangi ayarların kullanıldığı gibi anonim istatistiksel verileri kaydederler.
Google hesabınıza giriş yapmadığınız sürece hassas veriler toplanmaz, bu durumda seçimleriniz (örneğin bir videoda "beğen" butonuna tıklarsanız)
hesabınıza bağlanır. 
Ticari 1 Ay
Google Bu çerezler, gömülü youtube videoları aracılığıyla ayarlanır. Örneğin videonun kaç kez görüntülendiği ve oynatma için hangi ayarların kullanıldığı gibi anonim istatistiksel verileri kaydederler.
Google hesabınıza giriş yapmadığınız sürece hassas veriler toplanmaz, bu durumda seçimleriniz (örneğin bir videoda "beğen" butonuna tıklarsanız)
hesabınıza bağlanır.
Ticari 6 Ay
Youtube Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Ticari 17 yıl
YouTube Bu çerez, internet sitesine yerleştirilmiş YouTube videolarını oynatmak için kullanılır. Ticari 10 Yıl
YouTube YouTube, kullanıcının tercih ettiği sayfa yapılandırması ve otomatik oynatma, karışık içerik ve oynatıcı boyutu gibi oynatma tercihleri gibi bilgileri depolamak için "PREF" çerezini kullanır. YouTube Müzik için bu tercihler arasında ses seviyesi, tekrar modu ve otomatik oynatma bulunur.  Ticari 8 Ay
Youtube Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Ticari Oturum boyunca
Youtube Youtube tarafından verilen tekil kullanıcı bilgisini tutar. Ticari Oturum boyunca

Yukarıdaki işleme amaçları dışında çerezler aracılığıyla toplanan tüm kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla da işlenebilmektedir:
  • Ticari elektronik ileti gönderilmesine onay verilmesi durumunda, gönderilen iletilerin kapsam ve içeriğinin çerezlerle toplanan veriler doğrultusunda geliştirilmesi ve kişiselleştirilmesi,
  • Ford Otosan’ın 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve sair mevzuat kapsamında yükümlülüklerini yerine getirebilmesi,
  • Yukarıda belirtilen faaliyetlerin yürürlükteki mevzuata uygun yürütülmesi, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi ve hukuk işlerinin takibi ve gereken durumlarda savunma hakkımızın kullanılması,
  • Yukarıda belirtilen faaliyetlerin ilişkin toplanan kişisel verilerin bu süreçlerin icrası kapsamında saklama faaliyetlerinin yürütülmesi, 
  • Yukarıda belirtilen faaliyetlerin kapsamında toplanan kişisel verilerin saklandığı ortamlarda bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi.
​​b) Şirketimiz kişisel verilerinizi hangi yöntemlerle elde etmektedir?

Yukarıda belirtilen kişisel verilerinizi, belirtilen kişisel veri amaçları dikkate alınarak, Ford Otosan’ın internet sitesinde bulunan çerezler (cookies) ile toplamaktayız.  

Çerezler ile ayrıca sizin tarafınızdan kendi isteğiniz ile paylaşılan verileri de işlenmektedir. Bu kapsamda verdiğiniz izin doğrultusunda, müşteri tipi, izin bilgileri, il bilgisi, bayi bilgisi, araç tipi, araç modeli, doğum tarihi, meslek bilgisi, gelir aralığı bilgilerinizi içeren verileriniz, Ford Otosan’ın internet sitesinde yer alan formlar aracılığıyla da elde edilmektedir. Bu veriler, işlenme amaçları doğrultusunda ve bu amaçla sınırlı kalmak kaydıyla kullanılmaktadır.  

Son olarak, eğer paylaşılmasına izin verdiyseniz, diğer kaynaklardan kişisel verilerinizi elde edebiliriz. Buna kamuya ait veri tabanları ve veri toplayıcıları gibi ticari olarak mevcut kaynaklar ve üçüncü kişilerden gelen bilgiler dahil olabilir.

Şirketimiz kişisel verilerinizi kimlere, hangi amaçlarla aktarabilecektir?

Kişisel verileriniz açık rızanız olmaksızın veya mevzuatta öngörülmesi hali dışında işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilenler haricinde üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır.

Yukarıda da belirtildiği gibi, kişisel verileriniz ayrıca üçüncü taraf çerezler aracığıyla toplanarak yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda söz konusu çerezleri yöneten yurt dışında mukim üçüncü taraf şirketlere (Facebook Ireland Limited (Meta Platforms, Inc), Google Reklamcılık ve Pazarlama Limited Şirketi, Taboola Turkey Dijital Platform Çözümleri Ltd. Şti, AppDynamics LLC, Insider (Sosyo Plus Bilgi Bil. Tekn. Dan. Hiz. Tic. A.Ş.)) aktarılmaktadır. 

Bunun yanı sıra, yukarıda belirtilen tüm kişisel verileriniz çerezlerin kullanımı ve çerezlerle toplanan kişisel verilerin analizi amacıyla bu konularda hizmet veren yurt içinde mukim tedarikçi firmamıza aktarılmaktadır. 

Yukarıda belirtilen tüm kişisel verileriniz ilgili faaliyetlerinin yürürlükteki mevzuata uygun yürütülmesi, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi ve hukuk işlerinin takibi ve gereken durumlarda savunma hakkımızın kullanılması amaçlarıyla hukuken yetkili özel kişi ve kuruluşlara ve hukuken yetkili kamu kuruluşlarına aktarılabilmektedir.

Şirketimiz  tarafından işlenen tüm kişisel veriler, işlenme amaçlarının gerektirdiği süre boyunca veya gerekli durumlarda kanuni zamanaşımı süreleri boyunca saklanacak, bu sürelerin sona ermesini takiben Şirketimiz tarafından silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir. 

Şirketimiz kişisel verilerinizi hangi hukuki sebeplerle elde etmektedir?

Zorunlu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddeleri kapsamında, “sözleşmenin kurulması ve ifası”, “kanunlarda açıkça öngörülmesi” ve “hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi” hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

Analitik ve işlevsellik çerezleri ile ticari çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddeleri kapsamında, “açık rızanızın varlığı” hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir. Yukarıda belirtilen tüm kişisel verileriniz çerezlerin kullanımı ve çerezlerle toplanan kişisel verilerin analizi amacıyla hizmet veren yurt içinde mukim tedarikçi firmamıza ve üçüncü taraf çerezleri sunan ve yukarıda belirtilen yurt dışında mukim üçüncü taraf şirketlere “açık rızanızın varlığı” hukuki sebebine dayalı olarak aktarılmaktadır.

Yukarıda belirtilen faaliyetlerinin yürürlükteki mevzuata uygun yürütülmesi, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi ve hukuk işlerinin takibi ve gereken durumlarda savunma hakkımızın kullanılması amaçlarıyla işlenen kişisel verileriniz “kanunlarda açıkça öngörülmesi”, “hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi” ve “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması” hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmekte ve yukarıda belirtilen kişi ve kuruluşlara aktarılmaktadır.

Çerezleri Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. İnternet sitemizde bulunan çerezleri kısmen veya tamamen devre dışı bırakmak için "Çerez Ayarlarını Yönet” butonunu tıklayıp dilediğiniz ayarlamaları yapabilirsiniz. Ford Otosan internet sitesinde bulunan çerezleri kısmen ya da tamamen devre dışı bırakmanız durumunda hesabınızı/hesaplarınızı tanıyamayacağımız ve ilişkilendiremeyeceğimiz için internet sitemizdeki bazı özelliklerin ve hizmetlerin düzgün çalışmayacağını ve sitemizin tüm işlevini gösteremeyeceğini belirtmek isteriz.

İnternet sitemizde kullanılan üçüncü taraf tarayıcıların çerezlere izin verme ya da çerezleri engelleme veya silme talimatlarına aşağıdaki linklerden ulaşılması mümkündür:

Google Analytics
https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US   (Reklam)
https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en-US  (Genel)

Google Dönüşüm Takibi
https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US   (Reklam)
https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en-US  (Genel)

Facebook (Meta)
https://www.facebook.com/policies/cookies 

Doubleclick
https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US   (Reklam)
https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en-US  (Genel)

Taboola
 https://www.taboola.com/policies/cookie-policy

AppDynamics
https://www.appdynamics.com/legal/privacy-policy

Insider
https://useinsider.com/privacy-policy/

Criteo
https://www.criteo.com/privacy/corporate-privacy-policy/

Engageya.com
https://www.engageya.com/cookies

Youtube
https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US   (Reklam)
https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en-US  (Genel)

c) Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları
Kanun’un 11. maddesine göre, kişisel veri sahipleri;   

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi www.fordotosan.com.tr internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan KVK Başvuru Formu aracılığıyla Ford Otosan’a bildirebilirsiniz.

Ford Otosan, talebin niteliğine göre kişisel veri sahiplerinin taleplerini en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Ford Otosan tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret ilgili mevzuat uyarınca alınabilecektir.

Çerez Politikası

Önemli Bilgi

  • Web sitesinde kullanılan görseller ile ülkede satılan araçlar ve araçların donanım özellikleri farklılıklar gösterebilir.

  • Satılan araçlardaki mevcut donanım hakkında en güncel bilgi Ford bayilerinden alınabilir.

  • Web sitesi kullanım şartları ile ilgili detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Tarayıcınız desteklenmiyor

Farklı bir tarayıcı indirmek için aşağıdaki görsellerden birine tıklayınız.